Spageti ar fenheli un lasi

09:00

Pirmo reizi fenheli pagaršoju pirms gadiem desmit. Toreiz noskatījos Džeimija Olivera "The Nacked Chef", kur viņš tik gardi gatavoja krāsnī ceptu fenheli ar baltvīnu! Izskatījās fantastiski, tāpēc tajā pašā dienā izmēģināju šo recepti. Pirmās aizdomas manī radās jau tajā brīdī, kad sagriezu pirmo fenheli uz pusēm - tā anīsa smarža sita degunā un nelikās pievilcīga. Pēc cepšanas krāsnī situācija nepalika labāka un pēc nogaršošanas izmetu visu lielas pannas saturu miskastē. Fiasko. Atkal izmēģināju fenheli pēc vairākiem gadiem. Anīsa garša joprojām nav mana mīļākā, bet vajadzēja atrast akompanementu. Atklāsme bija, ka fenhelis labi sader ar redīsiem, zivi un jūras veltēm, labi pagatavotu (lasi, rozā) liellopu, bet ceptam anīsa garša vairs nav tik izteikta. Tagad bieži to izmantoju zivju buljonā, zivju un vistas gaļas ēdienos. Tādos kā šādā - spageti ar fenheli, puravu, zaļajiem zirnīšiem un lasi. 



4 porcijām vajadzēs:

1 fenheļa sākne
1 puravs
200 g zaļo zirnīšu
2 ķiploka daiviņas
400 g laša filejas
200 g saldā krējuma
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
1 ēd.k. olīveļļas
dilles
400 g spageti


Pagatavošana:

Fenheļa sākni sagriez uz pusēm, izgriez cieto sāknes daļu un sagriez šķēlēs. Puravam noņem ārējās lapas, nogriez cieto galu, kārtīgi izskalo no smiltīm un sagriez ripiņās. Ķiplokus smalki sakapā, lasi sagriez 2x2 cm lielos gabalos. Pannā sakarsē olīveļļu un uz nelielas uguns viegli apcep fenheli, puravu un ķiplokus. Kad tie kļūs mīksti, pieber zaļos zirnīšus, pievieno sāli, piparus un saldo krējumu. Kad krējums sāks vārīties, pievieno dārzeņiem laša gabaliņus, apmaisi, uzliec virsū vāku un noņem pannu no uguns.

Spageti vāri klasiski - 1 litrs ūdens uz katriem 100 g pastas. Katlā uzvāri 4 l ūdens, pieber sāli un izvāri spageti al dente, t.i. lai būtu jūtama konsistence. Gatavus spageti liec pannā ar mērci, apmaisi un pasniedz ar sakapātām dillēm. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri