Lēcas ar ķirbi un desiņām

08:30

Šis ēdiens būs Džeimija Olivera un viņa piecpadsmit-minūšu-ēdiens stilā - visu ātri sakapāt, sasautēt un pielikt kaut ko no veikalu pusfabrikātiem, kupātus šajā gadījumā. Sautējuma pamatā ir zaļās lēcas - tās neizjūk putrā, paliek stingras un riekstainas. Protams, tās var aizvietot ar brūnajām lēcām, taču rezultātā tekstūra būs krēmīgāka. Proteīnu lomā ir cūkgaļas kupāti ar ķiplokiem, kuras sagriezu un sakārtoju sautējumam pa virsu. Zem vāka kupāti iztvaicējās - tā mēs ietaupījām dažas kalorijas, kuras varēs vēlāk iztērēt kādā desertā. 



4 porcijām vajadzēs:

200 g zaļo lēcu
400 g nomizota ķirbja
2 mazi vai 1 liels sīpols
1/2 liela vai 1 mazs fenhelis
1 burkāns
1 tomāts
4 cūkgaļas kupāti (desiņas)
1 ēd.k. olīveļļas
500 ml karsta ūdens
1 timiāna zariņš
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
kinza


Pagatavošana:

Sagriez sīpolus, fenheli un burkānu šķēlēs, ķirbi un tomātus sagriez vidēja lieluma gabalos, bet kupātus sagriez 2-3 cm lielos gabalos (dari to ar asu nazi, lai nesaspiestu apvalku un gabaliņi paliktu nesamīcīti).

Katlā sakarsē olīveļļu un liec sīpolus, fenheli un burkānus. Apcep dārzeņus uz vidējas uguns, visu laiku apmaisot. Pievieno ķirbi, timiāna zariņu un cep vēl pāris minūtes. Ieber katlā lēcas, sāli, piparus, pārlej visu ar karstu ūdeni, lai dārzeņi būtu pārklāti, un sautē 15 minūtes zem vāka. Pievieno tomātus, gabalos sagrieztus kupātus (nemaisi, lai desiņas neizjuktu) un turpini sautēt vēl 5-10 minūtes. Pasniedz ar svaigu kinzu. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri