Kalmāra gabaliņi ar aso avokado mērci

08:30

Ātra uzkoda viesībām, vakaram ar kino vai vienkārši pusdienām ar zaļajiem salātiem - fritēti kalmāru gabaliņi ar aso avokado mērci. Kalmāru gabaliņi sanāk kraukšķīgi, bet maigi, ar vieglu sāls un piparu garšu. Un, lai būtu jautrāk, klāt arī avokado mērce ar halapeņo pipariem. 

Izvēloties kalmārus, atceries, ka kalmāri jāņem nelieli, ar plānu liemeni - tie gan gatavojas ātrāk, gan garša tiem ir izteiksmīgāka. Bet biezus, divu pirkstu lielumā kalmāru gabalus atstāj veikalā, jo garšo tie vairāk pēc gumijas nekā pēc jūras veltēm.





4 personām vajadzēs:

400 g notīrītu kalmāra liemeņu
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
2 ēd.k. kukurūzas cietes
eļļa fritēšanai


Mērcei vajadzēs:

2 mīksti avokado
3 ēd.k. jogurta bez piedevām
4 ripiņas marinētu jalapeno piparu
šķipsniņa sāls
1/2 buntes kinzas


Pagatavošana:

Sagriez kalmārus palielos gabalos, lai tos būtu ērti mērcēt avokado mērcē. Apgriez gabaliņus ar to pusi uz augšu, kas ir cietāka, kā ar plēvi pārvilkta. Ar asu nazi nedaudz iegriez ādiņu pa diagonāli, lai veidotos rombu raksts - tā kalmāri izcepsies vienmērīgi, labāk saglabās formu un vienkārši labāk izskatīsies. Uzber kalmāriem sāli un piparus, labi samaisi. Katliņā kārtīgi uzkarsē eļļu fritēšanai. Ja eļļa būs par aukstu, tad kalmāri izmirks eļļā, nebūs kraukšķīgi. Kad eļļa būs karsta, uzber kalmāriem kukurūzas cieti un samaisi, lai gabaliņi būtu pilnībā ar to pārklāti. Cep kalmāru gabaliņus porcijās, lai tie nebūtu par daudz un neliptu kopā. Gatavus izņem no eļļas un nosusini uz papīra dvieļa.

Lai pagatavotu avokado mērci, sablenderē visas mērces sastāvdaļas un pievieno sāli pēc garšas. Pasniedz kalmāru gabaliņus ar mērci. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri