Liellopa zupa ar pokčoi, šitaki un nūdelēm

09:30

Šo zupu biju iztēlojusies ar soba griķu nūdelēm, bet arī parastajām olu nūdelēm nav ne vainas. Sanāca pikanta, sildoša zupa ar aromātiskām šitaki sēnēm un svaigiem pokčoi kāpostiem. Starp citu, bioloģiskas šitaki sēnes tagad ir nopērkamas RIMI veikalos un cena par iepakojumu ir tikai virs 2 eiro. Bet buljonu es pagatavoju no liellopa lāpstiņas - uzvārīju to ar sīpolu, burkānu, selerijas un pētersīļu kātiem. Vārīju ilgi, uz vismazākās uguns, lai knapi burbuļotu, līdz gaļa bija mīksta, bet buljons biezs un ļoti aromātisks. Viens katls pietiks divām zupām un šodien tā būs liellopa gaļas zupa ar pokčoi, šitaki un nūdelēm.





4 porcijām vajadzēs:

1,5 litrs liellopa buljona
400 g vārītas liellopa gaļas
1 citronzāles stiebrs
3 dāsnas ingvera šķēles
2 ķiploka daiviņas
1 čili
3 ēd.k. sojas mērces
200 g olu nūdeļu
2 pokčoi galviņas
200 g šitaki sēņu
buntes kinzas
sāls


Pagatavošana:

Ielej katlā liellopa buljonu un pievieno ar nazi saspiestas ķiploka daiviņas, uz pusēm gareniski sagrieztu citronzāli un ingvera šķēles, ielej sojas mērci un pievieno sāli pēc garšas. Liec katlu uz uguns un uzvāri.

Šitaki sēnēm izņem kājiņas - tās ir sīkstas un nav garšīgas. Sagriez šitaki šķēlēs, pokčoi uz pusēm un katru vēl 4 daļās, vārītu liellopa gaļu sagriez strēmelēs, kinzu un čili sakapā. Pirmās liec buljonā šitaki sēnes un vāri 5 minūtes. Tad liec buljonā olu nūdeles un vāri līdz tās būs gandrīz gatavas. Pēdējo pievieno pokčoi un čili un vāri vēl minūti. Pasniedz zupu ar liellopa gaļu un sagrieztu kinzu.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri