Šokolādes popkorns

10:00

Vienkārša recepte ātram našķim, ko nobaudīt pie televizora skatoties kādu garāku brīvdienu filmu. Jau kādu laiku gatavojam popkornu mājās, vislabāk mums garšo popkorns ar sāli un karameles sīrupu, kad gatavu popkornu pārleju ar ēdamkaroti tumšā cukura sīrupa un uzberu šķipsniņu jūras sāls. Smaržo kā kinoteātrī un es zinu, kas šajā našķī ir iekšā. 



Kukurūzas graudus popkornam iegādājos eko-veikalā, jo kukurūza ir viens no biežākajiem GMO produktiem, tāpēc izvēlos produktu ar eko zaļo lapiņu. Mana popkorna gatavošanas metode, iespējams, šausminās daudzus mikroviļņu krāsns pretiniekus, bet tas ir vienīgais veids kā man izdevās dabūt to gatavu. Vairākas reizes mēģināju cept popkornu pannā, katlā, augu eļļā vai sviestā, bet sanācis tas ir tikai mikrenē. Tātad, ieberu graudiņus stikla traukā, ielieku piciņu sviestā, uzlieku traukam vāku un sildu uz 600W 6-7 minūtes.



Šim šokolādes popkornam man vajadzēja apmēram 100 g kukurūzas graudu, 50 g tumšās šokolādes un šķipsniņu jūras sāls. Šokolādi izkausēju (ak šausmas, arī mikroviļņu krāsnī!), pārleju ar to popkornu, samaisīju, pievienoju šķipsniņu jūras sāls un pārliku uz cepampapīra. Paturēju istabas temperatūrā līdz popkorns sacietēja un gatavs!


varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri