Taizemes zaļais karijs ar cūkgaļu un cukīni

09:30

Zaļais karijs ir viens no Taizemes klasiskajiem ēdieniem. Ļoti pikants, ļoti aromātisks, par pamatu tam izvēlas kādu no gaļām - vistas, liellopa, jēra vai cūkgaļas. Proteīnus papildina dārzeņi, pārsvarā zaļā krāsā - cukīni, paprika, pupiņas, brokoļi, citreiz arī sēnes. Respektīvi, kas mājās atrodams. Un obligāti jāuzvāra daudz rīsu, lai nedaudz dzesētu liesmu mutē. 





Zaļā karija pastai vajadzēs:
1 tējk. kumīna sēklu
1 tējk. melno piparu graudiņu
1 tējk. koriandra sēklu
2 zaļi čili
1 šalotes sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 citronzāles stiebrs
1 bunte kinzas (kāti)
1/2 ēd.k. galangala pastas
1 ēd.k. zivju mērces (var aizvietot ar sojas mērci)
2 ēd.k. augu eļļas
1 laima sula

Karijam 4 personām vajadzēs:
400 g cūkgaļas kakla karbonādes bez liekiem taukumiem
1 liels vai 2 mazi cukīni
1 zaļa paprika
1 budžiņa kokosriekstu piena
1/2 tējk. sāls
3 ēd.k. zaļā karija pastas
1 ēd.k. augu eļļas
bunte kinzas (zaļumi)
vārīti rīsi


Pagatavošana:

Šāds zaļā karija izejvielu daudzums paredzēts divām karija porcijām. Mazāku daudzumu gatavot nav vērts, jo blenderis var nesastrādāties ar pārāk mazu sastāvdaļu apjomu. Tātad, uz pannas apgrauzdē piparu graudus, kumīna un koriandra sēklas līdz to aromāts kļūs jūtami stiprāks. Apgrauzdētas garšvielas samaļ piestā vai kafijas dzirnaviņās.

Blendera krūzē izspied laima sulu, ielej augu eļļu un zivju mērci, liec galangala pastu un sagrieztus čili (ar visām sēklām), šalotes sīpolu, ķiploka daiviņas, citronzāli un kinzas kātus. Pievieno samaltās garšvielas un sasmalcini pastu līdz tā kļūs viendabīga. Gatavu pastu turi slēgtā traukā ledusskapī pāris dienas.

Lai pagatavotu zaļo kariju, dziļā pannā vai katlā uzkarsē karoti eļļas. Cūkgaļu sagriez nelielos gabaliņos (apmēram 15x15 mm), tikpat lielos gabaliņos sagriez cukīni un papriku. Vispirms ātri apcep eļļā cūkgaļas gabaliņus, izņem tos no pannas un noliec malā. Turpat pannā ātri apcep cukīni un paprikas gabaliņus. Kad tie kļūs viegli zeltaini, izņem tos no pannas un arī noliec malā. Katlā liec zaļā karija pastu un visu laiku maisot apgrauzdē to uz lielas uguns. Ielej pie pastas kokosriekstu pienu, pievieno sāli un uzkarsē mērci līdz tā sāks vārīties. Liec zaļā karija mērcē cūkgaļas, cukīni un paprikas gabaliņos. Uzsildi kariju un noņem no uguns. Pasniedz kariju ar rīsiem un kinzas zaļumiem.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri