Silti grūbu salāti ar kazas sieru

12:02

Veikaliņā blakus mājām iegādājos mieža putraimus. Tajā brīdī vēl nezināju, ko ar tiem iesākšu, pirku mirkļa vājuma brīdī. Kad pagatavoju tos pirmajā reizē, biju ļoti izbrīnīta par konsistenci - īstas pērļu grūbas! Tikai lētāk un nosaukums ne tik glauns. Kopā ar ziemas sezonas dārzeņiem - ne īpaši aromātiskiem un ne īpaši garšīgiem, sanāca gardi silti salāti. Un kā punktiņš uz i - svaigi siets kazas siers ar garšvielām. 





4 porcijām vajadzēs:

1,5 tases vārītu miežu putraimu
1 baklažāns
1 paprika
300 g šampinjonu
2 tomāti
2 ķiploka daiviņas
1 čili
bunte rukolas
200 g svaigi sieta kazas siera
olīveļļa
sāls
svaigi malti melnie pipari
citrona sula


Pagatavošana:

Pannā sakarsē olīveļļu un apcep lielos gabalos sagrieztus baklažānus, tad pievieno papriku un sēnes. Uzber dārzeņiem sāli un piparus - tā tie labāk pagatavosies, jo bez sāls baklažāni uzsūks visu eļļu un dārzeņus ķers klāt pie pannas. Kad dārzeņi būs gandrīz gatavi, pieliec sakapātu ķiploku un sagrieztu čili. Ja vēlies mazāk asu ēdienu, izņem no čili sēklas, es sēkliņas atstāju, jo mūsu čili diez ko asi nav.

Gataviem dārzeņiem pievieno izvērītus miežu putraimus un gabalos sagrieztus tomātus, samaisi. Pievieno sakapātu rukolu un sadrupinātu kazas sieru. Pēc garšas pievieno citrona sulu un vēl olīveļļu.

Starp citu, te labi iederēsies arī garšīgas olīvas! Gutten Appetit :)

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri