Rabarberu-vaniļas siera kūka

08:00

Rabarberiem saskan ne tikai ar zemenēm, bet arī ar garšvielām. Fantastiski garšo rabarberu-krustnagliņu sīrups, atšķaidīts ar minerālūdeni. Vai arī rabarberi ar vaniļu kūkās. Šādu kombināciju izmantoju vienkāršā siera kūkā bez cepšanas un izdevās saldskāba, viegla un sirsnīga kūka.  




20-22 cm diametra siera kūkai vajadzēs:

500 g rabarberu
170 g cukura
200 g cepumu
100 g sviesta
360 g krēmsiera (istabas temperatūras)
260 g grieķu jogurta 10%
1 vaniļas pāksts
16 g želatīna
100 ml ūdens


Pagatavošana:

Rabarberus noskalo un sagriez palielos gabalos, aptuveni 1x1 cm lielus. Uzber tiem 100 g cukura un atstāj uz 15-20 minūtēm, lai tie sāktu suloties. Vaniļas pāksti sagriez gareniski uz pusēm, ar naža palīdzību izņem sēkliņas un pievieno rabarberiem. Liec katliņu ar rabarberiem un cukuru uz nelielas uguns un karsē līdz tie kļūs mīksti. Centies daudz nemaisīt, lai rabarberu gabaliņi paliktu pēc iespējas veseli. Katliņu ar gataviem rabarberiem noņem no uguns un noliec malā, lai tie nedaudz atdzistu.

Sadali rabarbers sīrupā divās daļās: caur sietu notecini rabarberu-vaniļas sīrupu un nosver to. Atlikušos rabarberus sadali divās daļās - vienu pievieno sīrupam līdz 300 g, atlikušos 300 g atliec malā.

Cepumus liec blendera krūzē un sasmalcini smalkās drupačās. Sviestu izkausē, ielej cepumos un samaisi, lai iznāktu diezgan mitra un elastīga masa. Liec cepumu masu kūkas formā, nedaudz piepresē ar karoti vai glāzi un liec ledusskapī.

10 g želatīna uzlej 50 ml ūdens un atstāj uz 15 minūtēm, lai uzbriest. Siltu krēmsieru sajauc ar atlikušajiem 70 g cukura. Mums ģimenē negaršo ļoti saldi deserti, tāpēc, ja patīk saldākas kūkas, droši pieliec vēl cukuru - 50 vai pat 100 gramus. Krēmsierā iemaisi grieķu jogurtu un rabarberus no sīrupa (300 g). Uzbriedinātu želatīnu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Iemaisi želatīnā pāris karotes siera masas, tad šo iemaisi atlikušajā siera masā. Pārlej siera masu kūkas formā un atdzesē ledusskapī.

6 g želatīna uzlej 50 ml ūdens un atstāj uz 15 minūtēm, lai uzbriest. Uzbriedinātu želatīnu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Iemaisi želatīnā pāris karotes rabarberu sīrupa un tad želatīnu iemaisi atlikušajā sīrupā. Uzlej sīrupu uz siera kūkas un liec ledusskapī uz pāris stundām, lai kūka sastingtu.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri