Jogurta saldējums

08:00

Saldējuma sezona oficiāli ir atklāta! Un ja parasti gatavoju saldējumu uz vārītā krēma bāzes, tad šoreiz izvēlējos jogurtu. Ne jau veselīguma dēļ, jo izmantoju grieķu jogurtu ar 10% tauku saturu, kā arī diezgan lielu daudzumu cukura. Jogurtu izvēlējos, jo man patīk viegls skābenums, kā arī īpaša saldējuma garša, kas neprasa neko klāt - ne vaniļu, ne kanēli, ne kādu citu piedevu. 

Ar jogurta saldējumu viss nav tik vienkārši, jo jogurts satur diezgan daudz ūdens, bet ūdens sasalstot kristalizējas un saldējuma vietā iznāk sorberts. Sorbertam arī nav ne vainas, bet man patīk krēmīga konsistence, tāda kā īstajam krējuma saldējumam. Lai to panāktu, jogurtu var iebiezināt, notecināt marlē, vai arī pievienot krietnu cukura devu, kā to izdarīju es. Lai ūdens jogurtā sliktāk kristalizētos, cukuru pievienoju attiecībā 1:4 ar jogurtu. Rezultāts ir varbūt nedaudz saldāks kā man gribētos, bet ja pasniedz saldējumu ar svaigām ogām un augļiem, saldums izlīdzinās. 

P.S. Jogurtu saldējumam izvēlējos īstu grieķu. Kalorijas netaupīju un saturā ieskatījos - tikai piens un jogurta baktērijas. 





Vajadzēs:
600 ml grieķu jogurta 10%
150 ml cukura
saldējuma mašīna


Pagatavošana:

Sajauc jogurtu ar cukuru, atstāj uz 5 minūtēm, lai cukurs kārtīgi izkūstu un iepildi saldējuma mašīnā. Gatavu saldējumu pārliec saldējuma traukā un liec saldētavā uz pāris stundām, lai konsistence nostabilizētos. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

1 komentāri

  1. Sveiki!
    Ja jau ir saldējuma mašīna, varbūt, ka var padalīties vēl ar kādu iemīļotu un garšīgu saldējuma recepti, kurā nav jāizmanto olu dzeltenumi:)

    AtbildētDzēst