Sparģeļi ar tomātu-olīvu mērci

08:00

Pirmo reizi oficiāli iegādājos Latvijā audzētos sparģeļus. Zinu, ka iepriekšējos gados kaut kur caur pazīšanām zem letes varēja tos dabūt, bet man nebija paveicies. Dārzā aug daži sparģeļu augi un pavasarī vienmēr nolaužu visus dzinumus, kas tikko parādījušies virs zemes. Bieži vien apēdu tos turpat, svaigus, nenomocītus. Jāsaka, garšoja tie savādāk kā veikalā pirktie - pēc zaļajiem zirnīšiem, svaigi, kraukšķīgi, maigi. Kalnienas sparģeļi, ko iegādājos šodien, garšoja tieši tāpat - pēc maigiem zaļajiem zirnīšiem, tāpēc nopriecājos par savu veiksmi, ātri iztvaicēju tos un pasniedzu ar tomātu-olīvu mērci.



2 porcijām vajadzēs:

250 g zaļo sparģeļu
2 ēd.k. olīveļļas
200 g saldu ķiršu tomātu
10 kalamata olīvas
pusbunte lakšu (var aizvietot ar baziliku vai pētersīļiem)
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
1 ēd.k. balzamiko etiķa
50 g parmezāna siera


Pagatavošana:

Sparģeļus iztvaicē vai izvāri (par pagatavošanu sīkāk ir aprakstīts te). Kalnienas sparģeļi bija tik svaigi un smalki, ka tvaicēju tos tikai 5 minūtes.

Pannā ielej olīveļļu un pievieno nelielos gabalos sagrieztus tomātus. Uz nelielas uguns burtiski uzsildi, necepot tomātus, pievieno sakapātas olīvas, sāli, piparus un balzamiko. Sildi vēl minūti un noņem no uguns. Iemaisi mērcē sagrieztus lakšus un pasniedz ar sparģeļiem un rīvētu parmezāna sieru.

Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri