Plāceņi ar zaļumiem un sieru

01:15

Šogad dzīvoju bez cepeškrāsns un tas ir atspoguļojies arī mana bloga saturā. Šī recepte būs viena no nedaudzajām, kur būs vajadzīgi milti un rezultātā sanāk mīkla, bet plāceņi tiks cepti uz sausas pannas. Izmēģināju tos tikai pirms mēneša manā dzimšanas dienas piknikā, pasniedzu pie dzirkstošā vīna ar sieru un dažādām uzkodām. Mīkla ir universāla, bet pildījumu vari pielāgot savām vēlmēm - pagatavo plāceņus ar zilo sieru, šķiņķi, biezpienu un ķiplokiem, vai arī saldos plāceņus ar mellenēm, persikiem vai šokolādi. 



Mīklai vajadzēs:
2 tases miltu
1 tase kefīra
1/2 tējk. sodas
1/2 tējk. sāls
sviests

Pildījumam vajadzēs:
100 g fetas siera
400 g dažādu zaļumu (mangolds, biešu lapiņas, skābenes, spināti, pētersīļi, kinza)
eļļa
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari


Pagatavošana:

Vispirms pagatavo pildījumu. Zaļumus noskalo, sagriez un apcep eļļā ar sāli un pipariem. Zaļumi satur gana daudz ūdens, tāpēc pildījumu vislabāk notecināt sietā un atdzesēt.

Mīklu pagatavo sajaucot sodu ar kefīru un sāli un tad iejaucot miltus. Mīkla sanāk mīksta, padevīga, ar to patīkami strādāt. Sagriez mīklu sešos gabaliņos, apviļā tos miltos un noliec malā.

Katru mīklas gabalu nedaudz izrullē, virsū uzliec ēdamkaroti zaļumu pildījuma un sadrupinātu fetas sieru. Aizlipini mīklas malas augšā, lai sanāktu tāda kā bumba un tagad izrullē to plakanu, apmēram 10-15 cm diametrā.

Sakarsē pannu, bez eļļas un citām taukvielām. Uz vidējas uguns apcep plāceni no abām pusēm, pirms tam sadursti plāceni ar dakšu, lai neveidotos burbuļi.

Karstu plāceni noņem no pannas un apsmērē ar sviestu no abām pusēm. Pasniedz siltus.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri