Vasaras dārzeņi ar olu un kazas sieru

09:10

Cik daudz olu nedēļā apēd Tu? Vienu? Divas? Trīs? Mūsmājās nedēļā aiziet kādas divdesmit vismaz, jo nav nekā ātrāka kā pagatavot vakariņās omleti ar svaigiem dārzeņiem vai brokastīs vēršaci ar tomātiem. Bet vislabāk man garšo mīksti vārītas olas un klāt tikai šķipsniņu sāls un kraukšķīgu grauzdiņu. Varu piešaut olu zupai, pasniegt plaucētu olu ar sparģeļiem, vai arī dārzeņu sautējumu. It īpaši vasaras sezonā, kad dārzeņi ir svaigi un to garša nelīdzinās plastmasai. Kā šajā receptē.





Vajadzēs:

2 vidēji lieli kartupeļi
1 sarkanais sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 kabacis
2 tomāti
1 kukurūzas vālīte
svaigs baziliks
4 olas
60 g mīksta kazas siera (vislabāk ar āmoliņu)
2 ēd.k. olīveļļas
šķipsniņa sāls
svaigi malti melnie pipari


Pagatavošana:

Visus dārzeņus sagriez apmēram 1x1 cm lielos kubiciņos, no kukurūzas vālītes ar nazi nogriez graudiņus, bet ķiplokus sagriez plānās šķēlēs.

Pannā sakarsē 1 ēd.k. olīveļļas un uz mazas uguns apcep kartupeļus ar šķipsniņu sāls līdz tie gatavi. Beigās pievieno sagrieztus sīpolus un cep vēl 1 minūti. Izņem dārzeņus no pannas un noliec malā. Tajā pašā pannā apcep kabačus ar ķiplokiem un šķipsniņu sāls un atkal izņem no pannas un noliec malā. Pēdējos pannā apcep kukurūzas graudiņus un tomātus (tomātus gan ilgi necep, tikai nedaudz).

Otrā pannā sakarsē atlikušu olīveļļu un sacep olas pa vienai, lai dzeltenums paliktu šķidrs.

Katrā šķīvī liec apceptus kartupeļus ar sīpoliem, kabačus ar ķiplokiem, kukurūzas graudiņus un tomātus. Virsū uz dārzeņiem liec kazas siera gabaliņus, svaiga bazilika lapiņas un nobeidz porciju ar ceptu olu. Beigās uzber svaigi maltus melnos piparus.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri