Siera un puravu mafīni

13:59

Vai nevēlies paeksperimentēt? Šajā kēksiņu receptē Tu neatradīsi ne cukuru, ne šokolādi, ne ogas, ne karameli, jo šoreiz piedāvāju Tev pagatavot siera kēksiņus ar puraviem. Iedomājies, brokastīs karsta melna kafija un klāt kēksiņi ar mazsālītu lasi. Vai arī pusdienās vistas buljons ar kēksiņiem. Pasniedz tos vakariņās ar siltiem salātiem- ceptas vistu akniņas, sarkanie sīpoli un salātu lapas. Vai arī apēd tāpat. Arī garšīgi.



Vajadzēs:

150 g siers
150 g puravi
1 neliels ābols
100 g sviests
1 ola
10 ēd.k. piens
1 tējk. timiāns
250 g milti
2 tējk. cepamais pulveris (tējkarotes bez kaudzītes)
Sāls
Pipari


Pagatavošana:


Puravus sagriež. Ābolus nemizojot sagriež nelielās šķēlītēs. Apcep puravus un ābolu nelielā sviesta daudzumā 5 minūtes. Atlikušo sviestu izkausē.


20 g siera sarīvē- tas būs vajadzīgs dekorēšanai, pārējo sieru sagriež mazos kubiciņos. Pienu, olu, izkausētu sviestu sajauc kopā ar putojamo slotiņu. Pievieno timiānu, sāli un piparus. Pēdējos liec pēc garšas, bet neaizraujies, jo siers jau satur sāli. Maisījumam pievieno siera kubiciņus, puravus un ābolu.


Pēdējā kārtā mīklai pievieno miltus un cepamo pulveri. Iemaisi tos ātri, neaizraujies ar maisīšanu, citādi kēksiņi sanāk cieti. Iepildi mīklu mafīnu formiņās (mīkla domāta 12 kēksiņiem), virsū pārkaisi ar sarīvēto sieru.


Cep kēksiņus 200 grādos 20-25 minūtes līdz tie kļūs smuki zeltaini. Pasniedz tos siltus.

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri

  1. Izskatās vienkārši pasakaini! Man vajag tādas formiņas!

    AtbildētDzēst
  2. Ilze, šīs formiņas tirgos nākoš ceturtdien Stokmanī trakajās dienas. Maksā 2 lati ar kapeikām. Bet jāņem uzreiz 2 komplekti, jo mīkla parasti ir paredzēta 12 mafīniem.

    AtbildētDzēst