Sirsnīgi cepumi ar nutellas pildījumu

15:12

Nu ko, otrā advente ir klāt un cepumu maratons turpinās. Iepērkam sviestu, riekstus, pūdercukuru un ķeramies klāt nākošai receptei. Šie cepumi pagaidām ir mana topa pirmajā vietā: kraukšķīga mīkla un riekstu-šokolādes pildījums, kas nāk par pārsteigumu. Ļoti viegli gatavojas un ātri apēdas. Uz priekšu!



Vajadzēs (~ 30 cepumiem):
160 g sviests
50 g pūdercukurs
1 olas dzeltenums
70 g sasmalcinātas mandeles
230 g milti
nutella vai kāda cita riekstu pasta

Pagatavošana:

Es mīklas pagatavošanai izmantoju virtuves kombainu: pirmām kārtām nav jāķēpā rokas, bet otrām kārtām bieži gatavojot smilšu mīklu ir svarīgi pēc iespējas mazāk pieskarties mīklai lai sviests nekūst. Tātad, virtuves kombainā saputo sviestu, olas dzeltenumu un pūdercukuru. Ja Tev garšo ļoti saldi cepumi, pievieno vairāk pūdercukura, bet man patīk nedaudz saldas mīklas kombinācijas ar nutellas pildījumu. Pievieno miltus un riekstus. Gatavu mīklu ieliec ledusskapī uz 1 stundu lai atdziest.

Uz cepampapīra izrullē mīklu apmēram 0,5 cm biezā kārtā un izspied sirsniņas. Ja mīkla līp pie mīklas ruļļa, var nedaudz (uzsvars uz "nedaudz") uzkaisīt miltus. Neber daudz, citādi gatavi cepumi būs cieti. Sirsniņas saliec uz cepešpannas (es vienmēr paklāju cepampapīru). Ļoti labi palīdz metāla lāpstiņa (vai pat špakteļlāpstiņa), jo cepumi ir mīksti un ļoti maigi. Uz vienas sirsniņas uzliec nedaudz nutellas pildījuma un uzklāj virsū otru sirsniņu, malas viegli saspied. Šie nav pelmeņi, stipri nav jāspiež, tikai nedaudz, pildījums netecēs laukā. Apzied cepumus ar olas baltumu un cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 10 minūtes. Priecīgus Ziemassvētkus!

Avots: community.livejournal.com/ideasfordinner

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri

  1. Tik kārdinoša bilde. Gribas pastiept roku un paņemt! :)

    AtbildētDzēst
  2. Ой! Это то ты все готовишь?! Ну обалдеть!

    AtbildētDzēst