Biešu-šokolādes kūka

23:49

Kas būs ja savienos bietes un šokolādi? Pirms kāda laika es arī varētu tikai paraustīt plecus, bet pēdējā gada laikā esam kļuvuši drosmīgāki un uz eksperimentiem atklātāki. Ilze gatavo biešu čipšus ar šokolādi, bet es, savukārt, piedāvāju pagatavot biešu-šokolādes kūku. Šī kūka negaršos pēc biešu zupas vai vinigreta, tā ir vienkārši must visiem šokoholiķiem, jo tai ir super-šokolādīga garša, bet bietes piešķir tai vieglu zemes (jā jā, nebaidies!) garšu un mitru konsistenci. Runājot par putukrējumu ar magonēm, ar ko servēju kūku, jāsaka, ka tas bija kā kulaks uz aci! Ideāla saderība. Tāpat kā marinēts ingvers ar suši vai bumbieri un vinogas ar sieru- tas atsvaidzina muti un sagatavo nākošam kumosam.



Vajadzēs:
250 g vārītu biešu
200 g tumšās šokolādes
4 ēd.k. stipras kafijas
200 g sviesta
5 olas (M klase)
200 g cukura
135 g miltu
3 ēd.k. kakao pulvera
1 tējk. cepamā pulvera

puse vaniļas pāksts (vai tējkarote vaniļas cukura, bet tad papildus cukurs nav jāliek)
3 ēd.k. magoņu sēklu
50 ml piena
200 ml saldā krējuma


Pagatavošana:

Bietes sasmalcini virtuves kombainā vai blenderī. Šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno kafiju. Noņem šokolādi no uguns un izkausē tajā sviestu. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus viegli uzputo un iemaisi šokolādes masā, pievieno bietes. Olu baltumus saputo ar 190 g cukura. Kā parasti putojam sākuma baltumus vien, pievienojot cukuru nelielās porcijās līdz baltumi kļūs stingri. Šokolādes masai pievieno izsijātus miltus, kakao un cepamo pulveri, samaisi. Tagad nelielās porcijās pievienosim olu baltumus. Sākumā 1/4 no kopējā apjoma, labi samaisi. Tālāk pievieno arī pa 1/4, maisot no lejas uz augšu, ne pārāk aktīvi lai gaiss no uzputotiem olu baltumiem nepazūd. Mīklu iepildi 22 cm diametra formā. Kūku cep iepriekš sakarsētā krāsnī 160 grādos apmēram stundu. Gatavību pārbaudi ar sērkociņu. Gatavu kūku atdzesē un restes.


Kamēr kūka dziest, pagatavo magoņu putukrējumu. Ja izmanto vaniļas pāksti, tad pārgriez vaniļas pāksti gareniski uz pusēm un izņem sēkliņas. Sēkliņas un pāksti iemet pienā, pievieno atlikušo cukuru, magoņu sēklas un uzvāri to. Ja izmantosi vaniļas cukuru, tad ieber to pienā un uzsildi, papildus cukurs nav jāpievieno. Atstāj magones uz pusstundu lai uzbriest. Uzputo saldo krējumu (bez cukura), pievieno magoņu-vaniļas-piena masu (pāksti iepriekš izņem) un viegli samaisi. Pasniedz kopā ar biešu-šokolādes kūku. Labu apetīti!

Avots: Essen und trinken

varbūt tev patiks arī šie

3 komentāri

  1. Pagājušo sestdien vai svētdien Mārtiņš Rītiņš šādu taisīja! :)

    AtbildētDzēst
  2. he-he :) es pusgadu ātrāk tādu pagatavoju :)

    Bet ja nopietni, domāju, ne viņš ne es šo recepti neatklājām :)

    AtbildētDzēst
  3. Fantastiski garšīga izdevās! Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst