Aveņu kūka

23:56

Kaut arī vēl nav sākusies aveņu sezona un vispār runājot vēl nav nevienas vietējas svaigas ogas, bet vēlos piedāvāt aveņu kūkas recepti. Šajā receptē mani piesaistīja vairākas lietas. Pirmkārt, interesanta un viegla biskvīta recepte- tā patiks tiem, kas baidās no biskvītiem- ir vajadzīgs tikai mikseris un nekas vairāk. Otrkārt, interesants gatava biskvīta izskats- visas ogas nosēdās lejā un gatavā kūka it kā sastāv no vairākām kārtām: avenes, biskvīts, putukrējums, avenes, biskvīts, putukrējums. Un visbeidzot, viegla recepte, kas neprasa īpašas konditora iemaņas, bet rezultāts ir iespaidīgs. Izmēģināsim?



Vajadzēs:

4 olas
4 ēd.k. auksta ūdens
1/2 tējk. sāls
3/4 tase cukura
1/2 tase miltu
1/2 tase kartupeļu cietes
1 tējk. cepamā pulvera
1 ēd.k. vaniļas esences (vai vaniļas cukurs)
400 g saldētu aveņu
500 ml saldā krējuma
2 ēd.k. cukura
rieksti, šokolāde dekorēšanai


Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē 180 grādus karstu. Olu baltumus saputo ar ūdeni ar miksera vai putojamās slotiņas palīdzību. Kad apjoms palielināsies dubultā, pievieno sāli, cukuru un puto tālāk līdz baltumi kļūs spīdīgi un stingri. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus un vaniļas esenci.

Bļodā iesijā miltus, cieti un cepamo pulveri. Kad olu masa būs saputota, uzmanīgi iecilā tajā miltu maisījumu. Beigās iemaisi gatavā mīklā saldētas avenes (avenes iepriekš nav jāatkausē). Lielā cepešpannā ieklāj cepampapīru, ielej mīklu un liec krāsnī cepties 30 minūtes. Gatavu biskvītu atdzesē cepešpannā un sagriez uz pusēm.

Pagatavo putukrējumu no saldā krējuma un 2 ēd.k. cukura. Uz vienas aveņu biskvīta puses uzsmērē pusi putukrējuma un virsū uzliec otru biskvīta pusi. Ar atlikušu putukrējumu apsmērē kūkas virskārtu un sānus. Dekorē kūku ar rīvētu šokolādi un riekstiem un atstāj ievilkties uz nakti ledusskapī.

Avots: www.kleo.ru

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri

  1. Ak, kā gribas ātrāk lai sākas ogu laiks! :)

    AtbildētDzēst
  2. Aizstāju avenes ar zemenēm un sanāca tiešām garšīga! Tik gaisīga, ka pilnīgi kusa uz mēles.

    AtbildētDzēst