Sparģeļi ar Holandes mērci

01:13

Šī ir klasiku klasika- sparģeļi ar Holandes mērci. Parasti tos var izvēlēties ar šķiņķi, grilētu vistas fileju, cūkgaļas medaljoniem vai pat steika gabalu. Bet man liekas, ka lieli gaļas gabali šajā ēdienā ir lieki, jo Holandes mērce ir gana sātīga, bet ēdiena garša ir tik pilnvērtīga, ka bojāt to ar gaļu nevajag. Vienīgais, ko es atļāvos, ir pāris plāni prošuto šķiņķa gabali. Un jā, apzinos, ka lielākā daļā restorānu Holandes mērci negatavo un iepērk jau gatavu tetrapakos, tāpēc jo lielāka bija mana vēlēšanās izmēģināt šo mērci pagatavot pašai.



Sparģeļu pagatavošana

Sparģeļus izvāri katlā pēc šīs metodes. Rēķinies ar 1/2 kg uz vienu ēdāju.

Holandes mērces pagatavošana (4 personām):
  1. 1 mazu sīpolu sīki sakapā un kopā ar 1 laura lapu apcep ar 2 eļļas karotēm līdz tie kļūs caurspīdīgi.
  2. Pievieno sīpoliem 2 ēd.k. baltvīna etiķa, 50 ml sparģeļu buljona (ūdens, kurā vārījušies sparģeļi, var arī pagatavo buljonu no sparģeļu miziņām) un 100 ml baltvīna. Nedaudz noreducē un izkāsi caur sietu.
  3. 180 g sviesta izkausē un nedaudz atdzesē
  4. 4 olu dzeltenumus sajauc kopā ar baltvīna novārījumu, ūdens peldē puto tos ar putojamo slotiņu līdz maisījums sabiezēs un kļūs krēmīgs. Noņem dzeltenumus no ūdens peldes.
  5. Nemitīgi putojot, pamazām pievieno izkausētu sviestu. Beigās pievieno mērcei šķipsniņu sāls un svaigi maltus melnos piparus.
Trekni, bet ļoti garšīgi. Šī ir vislabākā Holandes mērce, ko jebkad biju ēdusi. Bet ja šī recepte liekas par grūtu un baidies sabojāt produktus, tad, protams, var nopirkt jau gatavu Holandes mērci.

Sparģeļus pasniedz ar siltu Holandes mērci, vārītiem kartupelīšiem un šķiņķa gabaliņiem. Klāt iesaku Riesling vīnu. Labu apetīti!


Avots: Essen und Trinken

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri

  1. Ak, kā Tu mani sakārdināji! Gribu sparģeļus.

    AtbildētDzēst
  2. Šķirstot ātrumā receptes, uzduroties šai sparģeļu bildei, traki sabijos, jo ātrumā šķit, ka bildē ir cepta roka!!! :D

    AtbildētDzēst