Amaretti

23:43

Viegli, gaisīgi, kraukšķīgi, saldi. Tas viss par amaretti- klasiskiem mandeļu cepumiem, ko pasniedz pie tējas un kafijas vai izmanto desertos. Amaretti ir klasiski mandeļu cepumi. Pasūtot kafiju kafejnīcā vai restorānā tos pasniedz parasti klāt. Noteikti esitos kādreiz pagaršojusi. Atcerējos par šo recepti, jo vīrs Stockmann trakajās dienās nopircis kilogramu mandeles. Jāēd, nav ko marinēt. Ķeramies klāt!




Vajadzēs:

2 olu baltumi
300 g mandeles
200 g cukurs
rūgto mandeļu esence (piemēram, ražo RUF)
pūdercukurs


Pagatavošana:



Attīri mandeles no čaumalām. To izdarīt ir ļoti vienkārši: aplej mandeles ar karstu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Tad nolej karstu ūdeni, noskalo mandeles ar aukstu ūdeni un vēlreiz aplej ar karstu. Atstāj riekstus līdz ūdens atdzisīs un sāc tīrīt riekstus. Vajag tikai uzspiest uz mandeles čaumalas un rieksts izlido ārā. Labā tempā 300 gramus riekstu var notīrīt pusstundas laikā.


Sasmalcini riekstus virtuves kombainā. Riekstiem pievieno cukuru un rūgto mandeļu esenci. Šāds cukura daudzums ir diezgan liels, cepumi sanāk ļoti saldi, tāpēc ja vēlies mazāk saldus, cukura daudzumu samazini.


Olu baltumus sakuļ, pievienojot 2 ēd.k. cukura lai putas ir stingras un spīdīgas.


Pa vienai karotei uzmanīgi iemaisi olu baltumos riekstus ar cukuru. Ja mīkla sanāk bieza, tad no tās uztaisi desu, ko apviļā pūdercukurā, sagriež gabaliņos un savija bumbiņas. Ja mīkla sanāk šķidrāka (jo olas bija lielas), tad savijāt nesanāks. Ņem mīklu ar karoti, liec to pūdercukurā un uzmanīgi ar rokām izveido tādas kā bumbiņas.


Cepumus cep uz cepampapīra cepeškrāsnī augšējā līmenī 170 grādos 20 minūtes. Gatavi cepumi nav mīksti, kad tie atdziest, tie kļūst kraukšķīgi. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri