Gurķa un pesto uzkoda

15:26

Šogad siltumnīcā man auga 4 bazilika krūmi un cauru vasaru ledusskapī varēja atrast burciņu ar svaigu pesto mērci. Tomāti ar pesto un mocarellas sieru ir forša uzkoda, bet ātri vien apnikās. Meklējot citus variantus pamēģināju pesto ar svaigu gurķi (tāpat kā citi uzliec pesto karotīti uz maizes šķēles) un ziniet, tas izrādījās vienkārši ģeniāli! Daudz labāk nekā pesto ar maizi vai pat pesto ar tomātu. Elementāri un atsvaidzinoši. Iesaku pamēģināt!


varbūt tev patiks arī šie

3 komentāri

  1. Hmmm Jums ir publicēta pesto recepte...man tieši tagad baziliks pilna siltumnīca pieaugusi, ar Mocarelas sieru jau vairs svaigu negribas ēst varētu pesto saveidot...mož man vnk dators never vaļā, ja nu gadījumā esat jau publicējusi recepti-pesto...

    AtbildētDzēst
  2. Edīte, pesto recepti iepriekš nepublicēju. Gatavoju uz aci, proporcijas aptuvenu šādas: bunte bazilika, 100 ml olīveļļas, 100 g sarīvēta cietā siera (Adžugas), 100 g indijas riekstu, šķīpsniņa sāls. Klasiski pesto receptē izmanto ciedru riekstus, bet tie ir dārgi un par šo naudu dažreiz trāpās arī bojāti, bet indijas riekstiem nav ne vainas. No šāda daudzuma iznāk 200 ml burciņa. Olīveļļu var likt arī mazāk, jāskatās pec pesto konsistences.

    Bet ja bazilika tiešām daudz, tad gatavu pesto var sasaldēt, jo svaigā veidā ledusskapī tas ilgi neglābāsies.

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, zinu ka nets pilns ar smalkām pesto receptēm, bet ziniet kā pārbaudīts un apskatīts ir labāk nekā galīgi nezināms. Izmēģināšu, baziliku esmu izdomājusi sēt vēl un sagaidīt 3šo ražu šogad cerams sanāks un mana apkurināmā siltumnīca nepievils-paldies par recepti

    AtbildētDzēst