Osso buco alla milanese

00:34

Ja veikalā vai tirgū ieraudzīsi šos necilos liellopa gaļas gabalus- ātri ķer ciet! Par nelielu naudu ar nelielām piepūlēm Tu panāksi fantastisku rezultātu. Manuprāt, šis ir viens no garšīgākajiem liellopa gabaliem- tajā ir gan nedaudz tauku, gan daudz saistaudu. Ilgi sautējoties, gaļa kļūst mīksta, bet mērce bieza un aromātiska. Par osso buco varētu teikt "vīriešu ēdiens, 2 kilogrami", jo ar vienu gabalu viens vidēji statistisks vīrietis būs pabarots un apmierināts. Tas ir ko vērts.



Vajadzēs:

4 liellopa stilbu gabali
olīveļļa
1/2 sīpola
2 seleriju kāti
1 burkāns
2 ēd.k. tomātu pastas
1/2 glāzes baltvīna
liellopu buljons
milti
sāls
pipari

Gremolatai:

sarīvēta 1/2 citrona miziņa
sakapāti pētersīļi


Pagatavošana:


Liellopa gabalus apviļā miltos, liekos miltus nopurini, citādi cepšanas laikā tie sadegs. Eļļu sakarsē un apcep liellopa gabalus līdz tie kļūs smuki zeltaini. Kāpēc vajadzīgi milti? Cepot gaļai apkārt veidosies garoziņa, ka neļaus izdalīties sulai. Pretējā gadījumā gaļa necepsies, bet sutināsies. Izņem gaļu no katla un noliec maliņā.

Eļļā apcep smalki sakapātus dārzeņus: sīpolu, seleriju kātus un burkānus. Kad tie viegli apcepsies, ielej vīnu un pāris minūtes ļauj tam pavārīties. Pievieno sāli, piparus un tomātu pastu. Dārzeņiem virsū liec gaļu un pielej buljonu lai gaļa būtu pilnībā nosegta (tāpēc labāk izvēlies lielu katlu).

Sautē liellopa stilbus uz nelielas uguns līdz tie kļūs mīksti un gaļa viegli atdalīsies no kauliem. Šis laiks atkarīgs no gaļas vecuma, gabalu izmēra, traukiem un plīts. Man tas aizņēma 2 stundas. Ja citās receptēs redzēsi mazāku ieteicamo sautēšanas laiku, tad ņem vērā, ka klasiski osso buco tiek pagatavots no teļa, nevis liellopa un tā gatavošanas laiks ir īsāks.

Pirms pasniegšanas dekorē osso buko ar gremolatu- smalki sakapātiem pētersīļiem un citrona miziņu (bildē to neredz, jo fotografējot aizmirsu par gremolatu). Klasiski osso buco pasniedz ar risotto alla milanese- risotto ar safrānu vai polentu, bet, protams, neviens neliedz izvēlēties rīsus, griķus vai kartupeļus. Labu apetīti!


Avots: The Silver Spoon

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri