Krējuma siera kūka

09:30

Ir ceptas siera kūkas, tādas kā klasiskā Ņujorkas siera kūka. Ir svaigas siera kūkas, kad siera masa sastingst ar želatīna palīdzību. Bet ir arī tādas siera kūkas kā šī - tās garšo kā ļoti mitrs un gaisīgs biskvīts, pat nevarētu pateikt ka iekšā būtu siers. Ļoti neparasta konsistence un brīnišķīga garša! Klāt prasās tikai svaigas ogas, augļi un krēms, kas papildinās kūku ar citu konsistenci. Varbūt nav tā vienkāršākā kūka un sasmērētu trauku būs daudz, bet tā noteikti ir izmēģināšanas vērta!





Siera kūkai vajadzēs:
400 g istabas temperatūras krēmsiera (Rasa, Kārums, ICA, Philadelfia)
220 g cukura
60 g mīksta sviesta
200 ml saldā krējuma 35%
6 olas
1 ēd.k. citrona sulas
50 g miltu
20 g kukurūzas cietes
1 tējk. vaniļas cukura (vai vienas vaniļas pāksts sēkliņas)

Krēmam vajadzēs:
140 g istabas temperatūras krēmsiera
200 ml saldā krējuma 35%
1 ēd.k. pūdercukura
4 ēd.k. brūnā cukura

vīģes, karamele vai sīrups rotāšanai


Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu. Sagatavo 22 cm diametra formu: ieklāj tās dibenā cepampapīru, kā arī izklāj ar cepampapīru formas malas. Izvēlies formu ar augstām malām, jo siera kūka cepoties vēl pacelsies.

Traukā savieno krēmsieru ar sviestu, vaniļas cukuru un 120 g cukura un sāc putot tos ar mikseri. Puto tik ilgi, lai izveidotos viendabīgs krēms. Olu baltumus atdali no olu dzeltenumiem. Dzeltenumus liec atsevišķā bļodā un saputo, lai tie kļūtu gaišāki un palielinātos apjomā. Pievieno tos siera masai un turpini putot. Pēc dzeltenumiem pievieno saldo krējumu un citronu sulu. Uzmanīgi ar silikona lāpstiņu vai karoti iecilā siera masā izsijātus miltus un kukurūzas cieti.

Citā bļodā sāc putot olu baltumus. Kad tie kļūs gaisīgi un sāks veidoties putas, sāc lēnām piebērt atlikušos 100 g cukura. Kad olu baltumi kļūs stingi un spīdīgi, tie ir gatavi. Trīs piegājienos pievieno baltumus siera masai, uzmanīgi to iecilājot. Pārlej siera masu formā un liec krāsnī. Pēc 10 minūtēm samazini temperatūru līdz 100 grādiem un cep vēl 90 minūtes. Tad izslēdz krāsni, paver durtiņas un atstāj, lai kūka atdziest. Tad liec kūku ledusskapī vismaz uz pāris stundām, lai sastingst.

Lai pagatavotu krēmu, sajauc krēmsieru ar pūdercukuru. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu ar brūno cukuru. Putošanu pārtrauc brīdi pirms putukrējums ir gatavs, jo tas vēl būs jāsajauc ar krēmsieru un konsistence būs pareiza. 2-3 piegājienos sajauc putukrējumu ar krēmsieru - krēms ir gatavs. Apsmērē kūku ar krēmu un dekorē to ar sagrieztām vīģēm, karameli vai tumšo cukura sīrupu. Labu apetīti!


Iedvesmas avots. 

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri