Biezpiena radziņi

09:30

Pirmā Advente atnāca klusi un bez lieka trokšņa. Nekādas skaļas rosības virtuvē, nekādu pilnu svētku galdu. Tikai daži saldumi, mandarīni, sveču gaisma un rokdarbi, jo Adventes kalendārs, ko šogad šujam ar dēlu paši, vēl nav gatavs. Šie cepumi arī ir tādi klusi, bez izrādīšanas un pompozitātes - garšas vienkāršas un maigas. Cepumiem izmantoju savu pēdējā laika atklājumu - Kāruma krēmveida biezpienu, kas pēc garās drīzāk atgādina biezu jogurtu. Ja tāda pa rokai nebūs, droši var izmantot parasto biezpienu, ko izberž caur sietu un pievieno karoti skābā krējuma, lai masa būtu krēmīgāka. Un, protams, Ilzes ogu pulveri. Kur nu bez tiem :) 




Vajadzēs:
300 g krēmveida biezpiena bez piedevām
110 g mīksta sviesta
50 g pūdercukura
180 g miltu
šķipsniņa sāls
1/2 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. cepampulvera

60 g cukura
2 ēd.k. ogu pulvera (man bija upeņu un brūkleņu)
šokolādes krēms (Nutellas tipa)

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē 180 grādus karstu. Bļodā sajauc viendabīgā masā mīkstu sviestu ar pūdercukuru, tad pievieno biezpienu, sāli, vaniļas cukuru un cepampulveri. Kad visas sastāvdaļas tiks kārtīgi sajauktas, pievieno miltus un iejauc mīklu. Mīklai jābūt maigai, mīkstai un minimāli lipt pie rokām. Ar miltiem labāk nepārspīlēt, tos varēs piejaukt klāt rullēšanas laikā.

Bļodiņā sajauc cukuru ar ogu pulveri. Mīklu sadali divās daļās. Katru izrullē apmēram 2-3 mm biezu apli un vienmērīgi uzber virsū pusi ogu-cukura maisījuma. Ar nazi (visērtāk picas nazi) sagriez apli 12 vai 16 sektoros. Katra trīsstūra platākajā galā uzliec pus tējkaroti šokolādes krēma (tas, protams, ir opcionāli) un sarullē radziņa formā. Liec gatavus radziņus un cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep krāsnī 15-20 minūtes līdz cepumi būs zeltaini. Gatavus atdzesē.  

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri