Biešu-dzērveņu cepumi

14:38

Adventes cepumu kolekcijā ir jaunpienācējs - biešu un dzērveņu cepumi. Šie rozā cepumi atsvaidzinās saldo galdu ar savu izskatu un ne tikai, jo biešu pulveris šajos cepumos ir ne tikai krāsai, bet arī garšai.





Vajadzēs:

100 g cukura
1 ēd.k. biešu pulvera
125 g sviesta
1 tējk. cepampulvera
190 g miltu
50 ml auksta piena
2 ēd.k. brūnā cukura
šķipsniņa sāls
60 g kaltēto dzērveņu


Pagatavošana:

Samal kafijas dzirnaviņās 20 g cukura ar biešu pulveri. Ja kafijas dzirnaviņu nav, derēs arī piesta. Ja nav arī piestas, tad ieber biešu pulveri pienā pirms pievienot to mīklai (dari to īsu brīdi pirms tam, lai bietes nepagūst uzbriest). Bet ja nav biešu pulvera, tad aizvieto to ar 2 ēd.k. biešu sulas. Tikai attiecīgi samazini piena daudzumu.

Virtuves kombaina traukā liec gabaliņos sagrieztu sviestu, atlikušu cukuru, samaltu biešu pulveri, sāli, cepampulveri, miltus un visu sasmalcini drupačās. Tad pielej pienu, pievieno kaltētās dzērvenes un iejauc mīklu. Sadali mīklu divās daļās un sarullē desiņas apmēram 5 cm diametrā un 15 cm garas. Uz galda vai dēlīša uzkaisi plānā kārtā brūno cukuru un apvārti desiņas, lai uz tām izveidotos bieza cukura kārta. Ietin katru desiņu pārtikas plēvē un atstāj tās ledusskapī vismaz uz 2 stundām vai uz nakti. Ja vēlies cept uzreiz, ieliec uz pusstundu saldētavā.

Sakarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu. Sagriez mīklas desiņas apmēram 1 cm biezās ripiņās, kārto tās uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Cep cepumus krāsnī 12-15 minūtes. Pirms ēšanas atdzesē.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri