Lasis sinepju mērcē ar siltiem dārzeņiem

09:30

Ideja ātrām vakariņām - dārzeņi, kas ir pa rokai vienā pannā ar karoti olīveļļas un vienkāršām garšvielām. Man kā parasti gadījies fenhelis (pēdējā laikā bieži to izmantoju savos ēdienos, domāju, tas perfekti piestāv pie zivs), mazie eko-kartupelīši ar mizu un viens cukīni. Un laša fileja ar graudu sinepēm, kas bija izcepta perfekti - sulīga iekšpusē, nebija sausa un drupana.




3 porcijām vajadzēs:

400 g mazo kartupelīšu
1/2 fenheļa sāknes
1 cukīni
2 ķiploka daiviņas
sāls
svaigi malti melnie pipari
3 laša filejas gabali
1 tējk. graudu sinepju
100 ml saldā krējuma 10%
2-3 citrona mizas gabaliņi
2 ēd.k. olīveļļas
10 g sviesta


Pagatavošana:

Novāri kartupelīšus sālsūdenī, līdz tie ir mīksti un gatavi. Sagriez kartupelīšus uz pusēm, cukīni lielos gabalos, fenheli plānās šķēlēs, ķiplokus smalki sakapā. Apcep tos olīveļļā ar sāli un pipariem.

Ar dārzeņu mizojamo nazi nogriez citronam dažus mizas gabaliņus. Pannā izkausē pikuci sviesta un apcep no vienas puses laša filejas gabaliņus. Apgriez tos otrādi, uzber sāli un piparus, ielej pannā saldo krējumu, pievieno graudu sinepes, citrona miziņu un uz nelielas uguns uzsildi mērci. Lasis pa to laiku arī būs gatavs. Pasniedz lasi ar apceptiem dārzeņiem. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri