Piektdiena - siera diena!

08:30

Pasludinu piektdienu par Siera dienu! Jo šodien vēlos pastāstīt par diviem saviem svaigākiem atklājumiem siera pasaulē.





Pirmais ir kazas piena sieri no Caprine Berzi - Talsu novada bioloģiskās saimniecības. Šobrīd piedāvājumā ir svaigais krēmsiers, svaigi siets siers, kūpināts siers un kazas piena saldējums. Kūpināts siers ir maigs, ar vieglu dūmu garšu, bez neviena mājienu uz kūts smaržu, kas parasti ir raksturīga kazas sieriem. Svaigais krēmsiers ir ar vieglu skābumiņu, un vieglu kazas piena smaržu. Varētu izmantot siera kūkās un trekna jogurta vietā. Pārējie produkti vēl gaida savu izmēģināšanas reizi.  Rezumē - kazas piena produktu cienītājiem garšos, bet necienītāji nemaz nesapratīs, ka nobaudījuši kazas sieru (kūpinātu).

Vēl viens atklājums - Jaunpils Pienotavas baby-mocarellas. Mazas mocarellas bumbiņas tiek pārdotas uz svara vai nelielos iepakojumos (120 un, acīmredzot, 250 grami). Prieks iepazīties ar šo jaunumu man bija piemājas mazā piena veikaliņā, lielveikalos vēl nav manīts. Patīkama cena un patīkama garša. Ideāli uzkodās ar ķiršu tomātiņiem un baziliku vai salātos. Ja redzēsiet, ņemiet, nenožēlosiet!

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri

  1. Dažādas Jaunpils pienotavas mocarellas (spainītī, maisiņā, baby, kūpinātas) bija Maximā, bet jau paspēja pazust no plaukta. No Latvijā ražotajām mocarellam man likās vismaigākās tekstūrā un arī svaigākās, ar piena smaržu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man arī šī mocarella likās veiksmīgākā no visām vietējām. Pirms tam nogaršoju Smiltenes ražojumu - gumijas bumba baltā krāsā.

      Dzēst